SingularityLaw vinner i Högsta Domstolen! Vi gratulerar vår klient till vinsten i målet som innebär att domstolen slår fast att den faktiska lagtexten har precedens före grumliga tolkningar. I målet HD T5999-20 var frågan om en legatarie var skyldig att återbära ett arv i form av legat när bristen i dödsboet uppstått först under förvaltningen i dödsboet, något som legatarien inte har någon kontroll över. Både Tingsrätten och Hovrätten kom fram till att återbetalningskskyldighet förelåg trots att Ärvdabalken tydligt anger att ett legat bara ska återbäras när brist i dödboet beror på den dödes skuld. En död person anses allmänt oförmögen att ådra sig skulder som uppstår när en fastighet säljs av dödsboet. en uppfattning som dock inte delades av Skatteverket som genom konkursförvaltaren drev frågan mot en privatperson i över fem år.

Ny artikel: Myndigheternas utkontraktering av sin informationshantering – nya lagstiftningsinitiativ för att informationen ska kunna tillgängliggöras för leverantörerna utan att det strider mot sekretessbestämmelserna I OSL

Högsta Domstolen ger Advokatfirman Singularitylaw prövningstillstånd i mål avseende återbäring av legat till dödsbo i konkurs.